تفاوت گریم سینما و تئاتر

تفاوت گریم سینما و تئاتر

تفاوت گریم سینما و تئاتر از مسائل حائز اهمیت در دنیای هنر محسوب می شود که اغلب افراد از تفاوت این دو نوع گریم مطلع نیستند. از مهم ترین تفاوت گریم سینما و تئاتر می توان به جزئیات و سبک گریم اشاره کرد. در گریم سینمایی باید جزئیات به خوبی رعایت شوند. زیرا، بازیگر یا مجری باید از نمای نزدیک در مقابل دوربین قرار بگیرد. از سوی دیگر، در گریم تئاتر اغلب توجهی به جزئیات گریم ندارند. این موضوع به دلیل برداشت از فاصله نسبتا زیاد است و اغلب مخاطبان، تئاتر را به صورت لایو (زنده) نگاه می کنند. در ادامه این مطلب قصد داریم به تفاوت گریم سینما و تئاتر بپردازیم؛ با آموزشگاه آرایشگری سفیر همراه باشید.

گریم سینمایی چیست؟

گریم سینما و تئاتر هر دو به فرآیندهای آرایشی و طراحی چهره می پردازند که به منظور تغییر ظاهر بازیگران برای ایفای نقش های مختلف به کار می روند. اما هرکدام از این گریم ها ویژگی ها و تفاوت های خاص خود را دارند. گریم سینما شامل تکنیک های آرایشی و طراحی چهره می شود که جهت فیلم های سینمایی استفاده می شود. در این مورد، گریم باید بسیار دقیق و با ظرافت انجام شود. چرا که دوربین های فیلمبرداری جزئیات بیشتری را ثبت می کنند و معمولا تصویر بر روی صفحه نمایش بزرگ و از نمای نزدیک مشاهده می شود. این موضوع یکی از مهم ترین تفاوت گریم سینما و تئاتر محسوب می شود. علاوه بر این، گریم سینما می تواند شامل پروتزهای تخصصی و تکنیک های پیچیده تر برای ایجاد آسیب دیدگی های جزئی، پیری، تبدیل به حیوانات یا موجودات خیالی و غیره باشد.

 

بیشتر بخوانید: 

دوره آموزش گریم داماد

آموزش گریم سینمایی

گریم تئاتر چگونه انجام می شود؟

گریم تئاتر جهت نمایش های تئاتری مورد استفاده قرار می گیرد. و باید به گونه ای طراحی شود که از فاصله دور نیز توسط تماشاچیان قابل درک و مشاهده باشد. به همین دلیل، گریم تئاتر معمولا با عمق بیشتر و غلیظ تر است. و از رنگ ها و خطوط برجسته تری برای تاکید بر ویژگی های چهره استفاده می شود. تا بازیگران حتی از ردیف های دورتر نیز قابل مشاهده باشند. از جمله مهم ترین تفاوت گریم سینما و تئاتر می توانیم به تکنیک های آرایشی و غلظت گریم اشاره کنیم.

مهم ترین تفاوت گریم سینما و تئاتر

یکی از مهم ترین تفاوت گریم سینما و تئاتر در جزئیات و ظرافت کاربردی آن ها نهفته است. گریم سینمایی ایجاب می کند که آرایش و آماده سازی چهره با توجه به تقریب بخش و افزایش وضوح که دوربین ها برای مخاطب به ارمغان می آورند، با دقت بالایی صورت پذیرد. از سوی دیگر، در عرصه تئاتر، به دلیل دوری فاصله مخاطب از صحنه، استفاده از رنگ ها و خطوطی برجسته تر و درشت تر جهت تاکید بر نقاط عطف صورت و شخصیت پردازی است که به گریم تئاتر جنبه کلی تر و صریح تری می بخشد. نحوه پردازش نور در سینما و تئاتر و تأثیر آن بر گریم نیز از دیگر تفاوت گریم سینما و تئاتر به شمار می رود.

در سینما، کنترل دقیق نور باعث می شود تا جزئیات بیشتری از گریم به نمایش درآید. و نیازمند ظرافت و سایه روشن های پیچیده تر است. در مقابل، گریم تئاتر می بایست در برابر نورهای شدید و گاهی دگرگون یافته صحنه مقاوم باشد. و ویژگی های چهره را در مقابل دید تماشاچیان تقویت نماید. علاوه بر این موارد، تفاوت گریم سینما و تئاتر در پیوستگی و استمرار مورد نیاز نیز مشهود است. در سینما، هر بخش باید با دقت تمام در راستای حفظ تطابق با شات های دیگر گریم شود تا یکپارچگی ظاهری شخصیت در طول فیلم حفظ شود. در مقابل، گریم تئاتر فقط باید جهت یک اجرای زنده طراحی و اجرا شود و نیازی به حفظ استمرار گریم بین سکانس های مختلف یا تکرارهای متعدد نیست.

 

نکات مهم در گریم سینمایی و تئاتر

در چهره پردازی سینمایی مطابق با رنگ پوست و سایه روشن از تکنیک های مخصوص استفاده می شود. به طوری که چهره بی رنگ، چربی پوست ایجاد انعکاس و رنگ دندان‌ ها و چشم‌ ها درخشان تر از پوست و سایه و نامتعادلی چهره تشدید می شود. گریم سیاه و سفید سینمایی متفاوت از چهره پردازی رنگی است. در این گریم هدف ایجاد تضاد سایه‌ های دودی از کم رنگ تا پر رنگ است. به طوری که در گریم سینمایی رنگی کاهش تضاد، ایجاد تصویر نرم و اشباع زدایی رنگ‌ ها مد نظر است. در هر دو نوع چهره پردازی، دوربین و گریم صحنه از مباحث مشترکی پیروی می کنند نظیر: چهره، سر و بدن. شناخت چهره، متعادل سازی نامتعادل سازی پیر کردن، جوان کردن، ریش و سبیل بـافی، کاشت مو، تکه سازی و ساخت اعضای بدن مانکن به صورت یکسان است. (منبع)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *